Kia Suomessa

kia_sportage_gt_line_my16_side_view_7740_39670

Kia on noussut 10 vuodessa yhdeksi Suomen johtavimmaksi automerkiksi. Kian markkinaosuus oli 6,0 prosenttia vuonna 2015. Kia on Suomen kolmanneksi suosituin automerkki yksityisautomarkkinoilla.

Kia tunnetaan palkitusta muotoilusta ja ainutlaatuisesta seitsemän vuoden takuustaan. Kialla on ollut useana vuonna Suomen merkkiuskollisimmat asiakkaat.

Kia-jälleenmyyntiverkosto on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Verkosto kattaa yli 40 pistettä Suomessa. Uusina Kia-jälleenmyyjinä aloittivat J. Rinta-Jouppi Oy Vantaalla ja Seinäjoella, Pörhön Autoliike Oy Kajaanissa, Keminmaalla, Kuusamossa, Rovaniemellä ja Raahessa sekä Rinta-Joupin Autoliike Oy Mikkelissä, Vaasassa ja Ylivieskassa.

 

Kian markkinaosuuden kehitys Suomessa 2004-2016

Screen Shot 2017-01-17 at 10.31.50 copy

 

Kia on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista automerkeistä. Kian mallisto on uudistunut viime vuosina voimakkaasti. Vuonna 2016 Kia lanseerasi täysin uudet Sportage- ja Optima-mallit. Kia tuo tänä syksynä markkinoille myös täysin uuden automallin, vähäpäästöisen Kia Niro -hybridiauton. Lisäksi Optima-mallista esitellään Optima Sportswagon, ladattava hybridimalli Optima Plug-in Hybrid ja 245-hevosvoimainen Optima GT. Kia tarjoaa erittäin kilpailukykyisen ja kattavan yritysautomalliston tärkeimmissä segmenteissä. Kia jatkaa tulevina vuosina vahvaa malliuudistustaan. Vuonna 2016 Suomessa esitellään täysin uudet Sportage- ja Optima-mallit. Lisäksi Kia tuo markkinoille täysin uuden automallin, vähäpäästöinen Kia Niro -hybridiauton. Kia tarjoaakin erittäin kilpailukykyisen ja kattavan yritysautomalliston tärkeimmissä segmenteissä.

Kia on Suomessa mukana niin urheilussa kuin kulttuurissakin. Kia on Veikkausliigan ja Savonlinnan Oopperajuhlien yhteistyökumppani.