Johto

Tutustu Delta Motor Groupin johtoryhmän ja hallituksen jäseniin.

Delta Motor Group Oy – johtoryhmä

 

MiskaTammelin_120x160Miska Tammelin, johtaja, Kia ja Mitsubishi

Miska Tammelin siirtyi Deltalle Kian brändijohtajaksi huhtikuussa 2010 Hyundai Motors Finlandin toimitusjohtajan tehtävistä. Tammikuussa 2011 Tammelinista tuli Kian maahantuonnista vastaava johtaja ja marraskuussa 2013 Delta Motor Groupin maahantuontitoimintojen johtaja (Kia ja Mitsubishi). Aiemmin hän on toiminut Hyundailla varatoimitusjohtajana sekä Simetron Oy:ssä Hyundain, Suzukin ja Isuzun myyntijohtajana. Tammelinin johdolla Kian brändi on saavuttanut viime vuosien aikana merkittävää kehitystä: se on noussut Suomen 6. myydyimmäksi merkiksi ja on ainoana merkkinä kasvattanut markkinaosuuttaan joka vuosi vuodesta 2010 lähtien. Lisäksi Kialla on kahtena vuotena peräkkäin ollut uskollisimmat asiakkaat (DirektMedia 121). Mitsubishin kohdalla tavoitellaan myös vahvaa kasvua Kian viitoittamalla tiellä.

 

Sauramo HelenaHelena Sauramo, CFO

Helena Sauramo siirtyi Delta Motor Groupin palvelukseen vuoden 2010 alussa toimittuaan aiemmin muun muassa Canonilla business controllerina ja Deloittella tilintarkastustehtävissä. Deltalla Sauramo on toiminut monipuolissa, haastavissa laskennan tehtävissä – hän on luonut muun muassa sisäisen laskennan funktion ja prosessit sekä toiminut maahantuonnin talouspäällikkönä ja konsernin talous- ja rahoituspäällikkönä. Sauramo nimitettiin konsernin CFO:ksi heinäkuussa 2016.

 

Pekka RyynäläPekka Ryynälä, toimitusjohtaja Delta Auto Oy

Pekka Ryynälä siirtyi Delta Auto Oy:n toimitusjohtajaksi kesäkuussa 2017. Ryynälällä on yli 30 vuoden kokemus autoalan johtotehtävissä, josta hän on toiminut 22 vuotta Autokeskuksen toimitusjohtajana.

 

 

 


 

Delta Motor Group Oy – hallitus

JukkaHarmala_120x160Jukka Härmälä (hallituksen puheenjohtaja)

Jukka Härmälä jäi vuonna 2007 eläkkeelle Stora Enso Oyj:n toimitusjohtajan paikalta toimittuaan tehtävässä vuodesta 1998. Härmälä on toiminut useissa luottamustehtävissä, muun muassa CapMan Oyj:n Senior Advisorina sekä Farmos Oy:n hallituksen puheenjohtajana, työeläkeyhtiö Varman hallintoneuvoston varapuheenjohtajana sekä Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (ETLA) hallituksen jäsenenä.

 

DavidHerman_120x160David Herman

Kansainvälisesti autoalalla tunnettu David Herman on toiminut johtotehtävissä useissa autoalan organisaatioissa mm. Opel AG:n puheenjohtajana ja Saabin toimitusjohtajana. Hermanilla on 29 vuoden kokemus General Motorsilta, jossa hän on menestyksekkäästi johtanut useita autoalan liiketoimintoja. Vaikuttavan uran luoneen Hermanin viimeisimpänä merkkipaaluna, ollessaan Sollersin puheenjohtajana, hän toimi kärkimiehenä Isuzun ja Fiatin yhteisyrityksen käynnistämisessä.

 

RudyAmirkhanian_120x160Rudy Amirkhanian

Yli 20 vuoden autoalan kokemuksellaan Rudy Amirkhanian on menestyksekkäästi johtanut organisaatioita ympäri maailmaa liiketoiminnan aloittamisessa, selviytymistilanteissa, suunnanmuutoksissa ja kasvussa. Toimiessaan neuvottelijana ja neuvonantajana Rudy Amirkhanian on saavuttanut merkittäviä strategisia voittoja fuusioissa ja haltuunottotilanteissa, esimerkkeinä 25 prosentin osuus Renaultista VAZ:lle sekä Rolf Groupin strategian kehittäminen.

Aiemmin Amirkhanian on toiminut hallituksen puheenjohtajana Russian Automotive Components ja Trinity Automotive Group -yhtiöissä. Vuonna 1991 Amirkhanian oli mukana luomassa Venäjälle Trinity Motors -tukkukauppaa General Motorsille, josta muodostui kehityskeskus menestyksekkäälle autoalan jakelulle ja jälleenmyynnille.

 

YruZekster_120x160Yuri Zektser

Nykyisin VneshEkonomBankin puheenjohtajan neuvonantajana ja Nationalnye Targovye Bankin hallituksen jäsenenä toimivalla Yuri Zektserillä on erityisen vakuuttavat ansiot teollisuudessa ja autoalan sektoreilla. Aiemmin hän on toiminut myös hallituksen jäsenenä korkean tason organisaatioissa, kuten AvtoVAZ:ssa. Lisäksi hän on toiminut useita vuosia Delta Motor Group Oy:n hallituksessa.

 

Matti Vuoria

Erittäin mittavan kokemuksen suomalaisesta elinkeinoelämästä hallitukseen tuo Eläkeyhtiö Varman toimitusjohtajan tehtävistä eläkkeelle jäänyt Matti Vuoria.