Täysin uusi Kia Rio sai hinnat

Maaliskuussa Suomeen saapuva täysin uusi Kia Rio on saanut hinnat. Rio-malliston hinnat alkavat 15 591 eurosta. Varustetasoja on kolme: LX, EX ja TX.

Neljännen sukupolven Kia Rio tarjoaa B-segmentin asiakkaille houkuttelevan yhdistelmän tyyliä, käytettävyyttä, ensiluokkaista turvallisuusteknologiaa sekä nautinnollista ajettavuutta.

Rio on Kian toiseksi myydyin automalli maailmanlaajuisesti. Kia myi vuonna 2016 yhteensä lähes 450 000 Rioa. Tämä oli 15 prosenttia Kian viime vuoden myynnistä. Rio on ollut myyntimenestys myös Suomessa. Malli on kuulunut useana vuonna maamme myydyimpien henkilöautojen joukkoon. Suomessa rekisteröitiin viime vuonna Rioa yhteensä 2421 kappaletta.

Rion moderni uusi ulkonäkö ja sisätilat suunniteltiin Kian design-keskuksissa Saksassa ja Kaliforniassa. Suunnittelu tehtiin tiiviissä yhteistyössä Korean Namyangin design-keskuksen kanssa. Uuden Rion ulkonäössä ovat keskeisessä osassa suorat linjat ja tasaiset pinnat, jotka antavat autolle persoonallisen ilmeen.

Rion etuosassa on uusin versio Kian tunnusomaisesta ”tiger-nose -säleiköstä”, joka on nyt aiempaa matalampi ja leveämpi. Keulan vaikuttavuutta lisäävät lähemmäs etupuskuria sijoitetut sumuvalot ja uudet keulamaskiin integroidut ajovalot yhdessä U:n muotoisten LED-päiväajovalojen kanssa.

Neljännen sukupolven Kia Rio on profiililtaan edeltäjäänsä pidempi. Sen tasapainoisempi ulkonäkö johtuu pidemmästä konepellistä, suuremmasta etuylityksestä, 10 mm pidemmästä akselivälistä (nyt 2580 mm), kapeammasta ja pystymmästä C-pilarista sekä lyhemmästä takaylityksestä. Uusi Rio on 4065 mm pitkä, eli 15 mm pidempi kuin edeltäjänsä ja 5 mm matalampi (korkeus nyt 1450 mm).

Uuden Rion sivuprofiilissa korostuvat suorat ja selkeät linjat, jotka kulkevat auton koko hartialinjan ja ovien pituudelta. Tämä lisää pituusvaikutelmaa antaen autolle voimakkaamman ulkonäön.

Uudessa Riossa on luokkansa tilavin matkustamo ja yksi suurimmista tavaratiloista (325 l). Käytännöllisyys on ollut Rion kehittely- ja suunnittelutiimien keskeinen tavoite. Rion 10 mm pidemmän akselivälin ja 15 mm pidemmän korin ansiosta matkustamossa ja tavaratilassa (+37 l) on aiempaa enemmän tilaa. Jalkatilaa on nyt edessä 1170 mm ja takana 850 mm. Uudessa mallissa on lisäksi enemmän tilaa hartioille kuin useimmissa luokkansa muissa autoissa, edessä 1375 mm ja takana 1355 mm. Vaikka uusi Rio on 5 mm matalampi kuin edellinen malli, se on B-segmentin tilavimpien autojen joukossa myös pääntilan osalta.

Uuteen Rioon on tarjolla laaja valikoima bensa- ja dieselmoottoreita. Rio on saatavana Kian kolmisylinterisellä 1.0 T-GDI -moottorilla (100 hv & 120 hv). Tämä kevyt ja kompakti moottori esiteltiin Kia cee’dissä, ja se noussee suosituimmaksi moottoriksi, kun uusi Rio tulee myyntiin. 1.0 T-GDI -moottorin (100 hv) hinnat alkavat 16 990 eurosta.

Uusi Kia Rio on yksi luokkansa turvallisimpia autoja. Siinä on käytössä Kian uusinta turvallisuusteknologiaa. Uudessa Riossa on suurlujuusteräksestä valmistettu runko ja runsaasti passiivisia turvallisuustoimintoja. Rio tavoittelee viiden tähden Euro NCAP -törmäystestitulosta. Rio on ensimmäisiä B-segmentin autoja, joihin on saatavilla jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. Automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän lisäksi tarjolla on kaistavaroitin, joka varoittaa kuljettajaa, jos hän on ajautumassa pois kaistaltaan suuntavilkkua näyttämättä.

Neljännen sukupolven Kia Rio lanseerataan Suomessa 18.-19. maaliskuuta.