Mitsubishi esittelee Eclipse Crossin Geneven autonäyttelyssä 2017

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) esittelee tänään Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä täysin uuden kompaktin SUV-mallin. Uusi Eclipse Cross tulee olemaan merkittävässä asemassa Mitsubishin mallistossa. Se on ensimmäinen Mitsubishin uuden sukupolven automalli.

Eclipse Cross täydentää Mitsubishin mallistoa ASX:n, Outlanderin ja Outlander PHEV:n rinnalla. Samalla se vahvistaa Mitsubishin asemaa suosittujen crossover- ja SUV-mallien valmistajana Euroopassa. Eclipse Cross yhdistää coupémaisen tyylikkyyden Mitsubishin dynaamiseen SUV-mallien muotoilukieleen. Auto tarjoaa japanilaista laatua, joka on aistittavissa erityisesti sisätilojen materiaaleissa. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota matkustajien viihtyvyyteen. Eclipse Crossin 4405 mm pituus mahdollistaa hyvät tilat myös takapenkkiläisille. Mukavuutta lisää takapenkin selkänojan kallistuksensäätö. Lisäksi 60:40-suhteessa kääntyvässä takaistuimessa on 200 mm etäisyydensäätömahdollisuus.

Uuden Eclipse Crossin muotoilussa erottuu rohkea vyötärölinja ja korin voimakkaat pokkaukset. Auton coupémainen takaosa puolestaan korostaa mallin urheilullisuutta. Mallin tunnuspiirteenä on Mitsubishin Dynamic Shield -keulailme, joka symboloi Mitsubishin kaupunkimaastureiden toiminnallisuutta ja luontaista turvallisuutta. Eclipse Crossin keulassa on näyttävät sumuvalot, jotka on sijoitettu etulokasuojien yhteyteen. Auton takaprofiilia puolestaan korostavat kaksiosaiset LED-jarruvalot. Lyhyt takaylitys ja alleajosuojat edessä ja takana lisäävät Eclipse Crossin vaikuttavuutta.

Auton sisäilme on hienostunut, mutta samalla urheilullinen. Modernia ohjaamoa hallitsee kosketusnäyttö, johon on saatavilla älypuhelimen integroimista varten Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut. Kosketusnäytön toimintoja ohjataan keskikonsoliin sijoitetulla valitsimella ilman, että kuljettajan täytyy vaihtaa ajoasentoa. Kuljettajalla on käytössään myös Head Up Display -tuulilasinäyttö.

Eclipse Cross käyttää elektronisesti säädettyä Mitsubishin nelivetojärjestelmää, joka mahdollistaa optimaalisen pidon haastavissakin olosuhteissa. Jäykempi kori ja jousitukseen tehdyt uudistukset tarjoavat nautinnollista ajettavuutta ja erinomaista ajonvakautta.

Eclipse Cross on saatavana kahdella uudella voimalinjalla. Uusi 1,5-litrainen bensiiniturbomoottori on varustettu 6-portaisella manuaalivaihteistolla tai CVT-automaatilla. Uudistetun 2,2-litraisen turbodieselin parina on uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Eclipse Cross valmistetaan Japanissa. Mitsubishi myöntää kaikkiin uusiin autoihin 5 vuoden takuun ainoana japanilaisena automerkkinä.

Mitsubishi Eclipse Cross

Pituus x leveys x korkeus (mm)

4405x1805x1685

Akseliväli (mm)

2670

Raideleveys (mm)

1545 / 1545

Moottori & vaihteisto

1,5L bensiiniturbo / CVT / 6 MT

 

2,2L turbodiesel / 8 AT

Lisää kuvamateriaalia: https://library.mitsubishi-motors.com/gms2017/