Delta Motor Group Oy:n hallituksen kokoonpano muuttuu

Uudeksi puheejohtajaksi Pekka Pättiniemi

Delta Motor Group Oy:n uuden hallituksen jäsenet ovat puheenjohtaja Pekka Pättiniemi, omistajayhtiön edustaja Yuri Zekster sekä uutena jäsenenä Elena Lokteva. Hallituksen jättävät puheenjohtajana toiminut Jukka Härmälä, Matti Vuoria sekä sijoittajat Rudy Amirkhanian ja David Herman. Amirkhanian ja Herman jatkavat yhtiön sijoittajina.

”Haluamme lausua aivan erityisen kiitoksen Jukka Härmälälle ja Matti Vuorialle heidän tekemästään arvokkaasta työstä merkittävän muutosprosessin läpikäyneen yhtiömme hyväksi”, sanoo hallituksen uusi puheenjohtaja Pättiniemi. ”Heidän hallintotapaa, sidosryhmiä ja strategiaa koskeva asiantuntemuksensa on ollut yhtiölle arvokasta. Samaten haluamme kiittää Rudy Amirkhaniania ja David Hermania, joiden näkemys kansainvälisestä autokaupasta on ollut yhtiön hallitukselle merkittävää.”

Delta Motor Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pättiniemi on muun muassa Hobby Hall Oy:n sekä SGN Group Oy:n hallituksen jäsen, ja aiemmin hän on toiminut muun muassa Hobby Hall Oy:n toimitusjohtajana. Hän on ollut perustamassa Santander Consumer Finance Oy:tä ja GE Money Oy:tä ja toiminut kummassakin yhtiössä toimitusjohtajana noin 10 vuoden ajan kasvattaen niistä merkittävät tekijät suomalaisessa autokaupan rahoituksessa. Santander Consumer Finance on tällä hetkellä selkeä markkinajohtaja autorahoituksessa Suomessa. Hän on toiminut johtavissa tehtävissä myös autokaupassa niin vähittäismyynnin kuin maahantuonnin saralla, muun muassa Inchcape Oy:n ja Bilia Oy:n toimitusjohtajana.

Elena Lokteva on Delta Motor Group Oy:n hallituksen uusi jäsen. Yritysjohtajana ja hallitusammattilaisena hän on viimeisen 23 vuoden aikana toiminut varainhallinnassa, vähittäismyynnissä, tukkukaupassa sekä valmistavassa teollisuudessa Euroopassa ja Lähi-Idässä. Loktevalla on laillistetun tilintarkastajan pätevyys Yhdysvalloissa, ja hän on uransa aikana asunut ja työskennellyt muun muassa Suomessa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Irakissa, Venäjällä ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Lokteva on ollut aktiivinen autokaupassa 1990-luvulta alkaen. Vuonna 2000 hänet nimitettiin Trinity Automotive Groupin talousjohtajaksi. Parhaillaan Lokteva toimii suuren monikansallisen valmistajan neuvonantajana Itä-Euroopan laajenemisstrategiassa.

Delta Auto vahvistaa asemaansa Suomen markkinassa

Uuden hallituksen myötä Delta Auto jatkaa työtään nykyaikaisen, yhä vahvemmin digitaalisuuteen nojaavan autokaupan kehittämiseksi.

Delta Auto on viime vuosina käynyt läpi mittavan muutosohjelman. Yhtiö on keskittynyt ydinliiketoimintoihinsa, rakentanut strategisia kumppanuuksia ja panostanut voimakkaasti digitaaliseen vähittäiskauppakonseptiin.

”Olemme teroittaneet merkkivalikoimamme vastaamaan suomalaisten autoilijoiden tarpeita”, sanoo Delta Auto Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ryynälä. ”Samalla olemme trimmanneet palveluverkostoamme ja tukitoimintoja. Olemme nyt hyvässä asemassa Suomen suurimpana Kia- ja Mitsubishi-jälleenmyyjänä sekä Mazdan ja Opelin ylpeänä edustajana.”

Lisätietoja:

Pekka Ryynälä, toimitusjohtaja, Delta Auto Oy

sähköpostiosoite: pekka.ryynala@delta.fi

puhelinnumero: +358 400 505 875